مطالب حقوقی مفید و کاربردی

کلاهبرداری ملکمشاوره حقوقی کلاهبرداریآیا می‌دانید در کشور سالانه چند فقره جرم در زمینه معاملات ملکی اتفاق می افتد؟ و عده‌ای از مردم که با زحمت فراوان پولی

کلاهبرداری ملکی

مشاوره حقوقی کلاهبرداری


آیا می‌دانید در کشور سالانه چند فقره جرم در زمینه معاملات ملکی اتفاق می افتد؟ و عده‌ای از مردم که با زحمت فراوان پولی را که برای خرید خانه و سرپناه پس انداز کرده‌اند در طی چند ساعت از طریق کلاهبرداری ملکی آن را بر باد می‌دهند؟!

این روز‌ها در پی افزایش قیمت املاک ، کلاهبردارن ملکی با استفاده از روش‌هایی اقدام به فریب برخی از افراد می‌کنند و مالی که یک عمر با سختی پس انداز شده را بالا می‌کشند. چه اولین بار است که می‌خواهید اقدام به خرید ملک کنید چه در این زمینه تجربه انجام معاملات املاک دارید امکان دارد روزی بخاطر عدم اطلاعات کافی در زمینه کلاهبرداری‌های ملکی طعمه شیادان و کلاهبرداران املاک شوید.

به همین سبب، در این مقاله قصد داریم به معرفی چند روش پر تکرار کلاهبرداری ملکی بپردازیم

منظور از کلاهبرداری ملکی چیست؟


اگر فردی با مانور متقلبانه مانند جعل سند، جعل عنوان خود و… اقدام به فریب‌دادن فرد دیگری در معاملات ملکی کند، مرتکب جرم کلاهبرداری ملکی شده است. مجازات مجرمان این‌گونه پرونده‌ها، حسب نوع کلاهبرداری ساده یا مشدد و جرائمی که به‌قصد فریب قربانی مرتکب شده‌اند، در هر مورد متفاوت و تعیین آن برعهده قاضی است.

اگر فردی ابتدا با تنظیم بیع‌نامه‌ تعهد بدهد در ازای دریافت مبلغی، ملک را به شخص الف منتقل بکند، اما به‌جای انجام تعهد خود، آن ملک را دوباره با بیع‌نامه‌ی عادی یا سند رسمی به شخص ب منتقل نماید، مرتکب جرم انتقال مال غیر شده است. کسی که مال غیر را با علم به این‌که مال غیر است، به نحوی از انحاء، عیناً یا منفعتاً بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند کلاهبردار محسوب می‌شود. اگر فردی که مال به او منتقل شده، از این موضوع آگاه باشد او هم کلاهبردار است و هردو به جرم کلاهبرداری ملکی مجازات می‌شوند.

کلاهبرداری ملکی در فضای مجازی و اینترنت


جدیدا با وجود گسترش فضای مجازی و دسترسی راحت‌تر به اینترنت بسیاری از مردم از این فضا برای خرید و فروش محصولات خود اقدام می‌کنند که بازار معاملات ملکی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین ترتیب عده زیادی از افراد برای خرید و فروش و اجاره املاک مورد نظر خود از بستر فضای شبکه‌های اجتماعی نظیر وبسایت و اینستاگرام استفاده می‌کنند.

با وجود چنین شرایطی کلاهبرداران و سودجویان ملکی از این فرصت برای رسیدن به مقاصد خود بهره می‌گیرند و از عدم اطلاع و آگاهی مردم سو استفاده می‌کنند و پول هنگفتی را به جیب می‌زنند.

یکی از روش‌های کلاهبرداران ملکی به این صورت است که کلاهبردارن اینترنتی املاک از قبل یک آگهی در فضای مجازی منتشر می‌کنند و سعی می‌کنند در آگهی خود قیمت پایینی را پیشنهاد دهند و برای اینکه قول اجاره و فروش مورد ملکی را به کسی ندهند مبلغی را به عنوان بیعانه می‌گیرند و پس از دریافت آن یکباره ناپدید می‌شوند. براین اساس نسبت به این کلاهبرداری جدید حواستان را کاملاً جمع کنید و قبل از واریز هر مبلغی مطمئن شوید که فرد آگهی دهنده قصد کلاهبرداری ملکی ندارد.

هشدار:

کلاهبردارن ملکی در فضای مجازی شدیداً اصرار به پرداخت بیعانه می‌کنند.
این افراد معمولاً در فضای مجازی حساب کاربری‌شان عکس پروفایل ندارد.
متخلفان ملکی در فضای مجازی مدراک و مستندات کافی ارائه نمی‌دهند.
سودجویان املاک در فضای مجازی اصرار دارند بدون اینکه شما برای بازدید ملک مراجعه کنید حتماً وجهی را بپردازید.
سعی دارند شما را وادار به عجله کردن در انجام معاملات ملکی کنند.

کلاهبرداری ملکی از طریق دفاتر مشاور املاک غیرقانونی


یکی از کلاهبرداری‌هایی که رواج زیادی هم پیدا کرده است تاسیس دفاتر مشاور املاک غیرقانونی و فاقد مجوز است. افراد کلاهبردار برای رسیدن به مقاصد خود یک دفتر و دستک زیبا و مطابق با اصول اداری تاسیس می‌کنند و خود را به عنوان مشاور املاک و کارشناس ملکی با تجربه معرفی می‌کنند و در همین راستا اقدام به تنظیم مبایعه‌نامه‌های غیر قانونی می‌کنند و از این طریق پول و سرمایه مردم را بالا می‌کشند. در سال‌های گذشته موارد دفتر مشاور املاک غیر قانونی به دفعات زیادی به مراجع قضایی گزارش شده است که لازم است با دقت بیشتری برای خرید و اجاره ملک به دفاتر املاک مراجعه کنید.

هشدار:

قبل از مذاکره و امضای مبایعه‌نامه و سندی در دفتر مشاور املاک حتماً نسبت به دارا بودن مجوز رسمی و پروانه کسب قانونی دفتر مشاور املاک مورد نظر اطمینان حاصل کنید.
دفاتر مشاور املاکی که عضو اتحادیه مشاور املاک نیستند به سیستم سراسری رهگیری دسترسی ندارند و از این نظر به راحتی ممکن است سر شما کلاه برود و در منجلاب عمیقی فرو بروید.
در هنگام خرید ملک طرفین قرارداد چه خریدار و چه فروشنده باید نسبت به وضعیت سند آگاهی پیدا کنند.
حتماً هویت مالک باید محرز باشد.

کلاهبرداری ملکی از طریق فروش خانه‌های نیمه کاره به افراد مختلف


گاهی اوقات سازندگان آپارتمان برای تامین هزینه‌های ساخت و ساز و نقدینگی در اواسط پروژه ساختمانی خود اقدام به پیش فر وش واحدهای آپارتمانی خود می‌کنند. در همین راستا افراد سودجو و کلاهبرداران ممکن است تخلفاتی در این زمینه مرتکب شوند و تاکنون شکایات زیادی مبنی بر فروش واحدهای آپارتمانی به افراد مختلف به مقامات قضایی گزارش شده است. کلاهبرداران حتی ممکن است برای تهیه سند با برخی از دفاتر مشاور املاک هم‌دست می‌شدند.

در موارد دیگر کلاهبرداری‌های خانه‌های نیمه‌ساز به عنوان مثال این گونه افراد با چرب زبانی و زیرکی خانه‌ای که به عنوان مثال ۲۰۰متر است را ۲۱۰ متر به فروش میرسانند و بعداً بهانه های گوناگون از جمله اینکه متراژ اضافه ساختمان در ازای پارکینگ، انباری و مواردی از این نمونه ساخته شده است، متقاضی و مالک مسکن را متقاعد می کنند با همان سند متراژ ۲۱۰ متری و در حقیقت متراژ ۲۰۰ متری کنار بیایند و ملک را تحویل بگیرند. وبه این ترتیب بسیاری از مالکان هم به دلیل اشتیاق فراوان برای خانه دار شدن پس از چند سال زیر بار این موضوع می روند و از شکایت خود صرف نظر می کنند

برای مطالعه کامل مقاله به لینک مراجعه کنید:

منبع: https://farshadqasemi.com/%DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%87%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D9%84%DA%A9%DB%8C-%D8%A8%D9%87-10-%D8%B1%D9%88%D8%B4/

+ نوشته شده در  شنبه 14 بهمن 1402ساعت 13:42  توسط یاسین  برچسب ها: کلاهبرداری ملک,