مطالب حقوقی مفید و کاربردی

مشاوره حقوقی در مورد قتل با وکیل شرایط مجازات اعدام دوشیزه، فرقی با شرایط اجرای حکم سایر افراد، اعم از مردان یا زنان غیر دوشیزه نداشته و در اسلام

دختر باکره اعدام می شود؟

مشاوره حقوقی در مورد قتل با وکیل

 


شرایط مجازات اعدام دوشیزه، فرقی با شرایط اجرای حکم سایر افراد، اعم از مردان یا زنان غیر دوشیزه نداشته و در اسلام و قانون مجازات، حکمی در خصوص صیغه نمودن دختر باکره قبل از اعدام، وجود ندارد. بر اساس قانون مجازات، برخی از شرایط اجرای حکم اعدام دختر باکره، این است که مجنی علیه، مهدورالدم نبوده و حکم قطعی اعدام، صادر شده باشد.


قانون گذار، در قانون مجازات اسلامی، جرایم مختلفی را پیش بینی، عناصر آن ها را تعیین و میزان مجازات هریک از جرایم را ذکر نموده است. از نقاط قوت این قانون، می توان به این امر اشاره کرد که قانون گذار، شرایط اجرای مجازات هر جرم را نیز مد نظر داشته و در خصوص آن تعیین تکلیف کرده است.

یکی از مجازات های پیش بینی شده در قانون مجازات، اعدام دختر باکره بوده که اجرای آن، سبب گرفتن جان محکوم علیه دوشیزه می گردد و قانون گذار، با در نظر گرفتن شرع اسلام و قوانین مختلف، شرایط و نحوه اجرای آن را به طور مخصوص، مورد پیش بینی قرارداده است.

لذا، در مقاله حاضر، حکم اعدام دختر باکره در اسلام و قانون ایران بررسی شده و پس از ذکر شرایط آن، نحوه و شرایط مجازات اعدام دوشیزه در مقام اجرا، مورد بررسی قانونی قرار خواهد گرفت، علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این امر می توانند، ادامه مقاله را دنبال کنند.

 


حکم اعدام دختر باکره در اسلام چه می باشد؟


اعدام، از جمله مجازات های پیش بینی شده در قانون مجازات اسلامی می باشد که در صورت ارتکاب برخی از جرایم، از جمله، قتل عمد، محاربه و یا زنای محصنه (در شرایطی که زنا، با بینه ثابت شده و امکان رجم، وجود نداشته باشد)، پس از صدور حکم قطعی، اجرا می گردد.


یکی از پرسش های رایج در خصوص این مجازات، مبنی بر این است که حکم اعدام دختر باکره در اسلام چیست؟ پبشینه این پرسش، به این باور و روایت غلط رایج در عرف بر می گردد که امکان اعدام دختر باکره یا دوشیزه، وجود نداشته و قبل از اجرای مجازات اعدام دوشیزه، او باید صیغه شده تا بکارت خود را از دست دهد و سپس، مجازات، اجرا خواهد شد.


در پاسخ به این پرسش رایج باید گفت، در شرع اسلام، هیچ گونه حکم ویژه یا قانون مخصوصی برای اعدام دختر باکره وجود نداشته و در واقع، از منظر اسلامی، تفاوتی میان قصاص و اجرای مجازات اعدام دوشیزه با اجرای حکم اعدام بانوان غیر باکره وجود ندارد و بحث صیغه دختر باکره، قبل از اجرای مجازات اعدام او، صرفا یک باور غلط عرفی بوده که بر پایه روایات عرفی بی اساس است.

مشاوره با وکیل

حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران
پس از بررسی حکم اعدام دوشیزه در اسلام، در این تیتر از مقاله، حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران، من جمله قانون مجازات اسلامی که در خصوص این مجازات، یعنی مجازات اعدام، تعیین تکلیف می نماید، بررسی و توضیح داده خواهد شد.


قبل از بررسی حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران و ذکر شرایط مجازات اعدام دوشیزه، لازم به ذکر است که در قانون مجازات نیز همانند شرع، هیچگونه حکم و قانونی در خصوص صیغه کردن دختر باکره قبل از اعدام، برای از بین بردن بکارت، وجود نداشته و صرفا، در صورتی که شرایط مجازات اعدام، از منظر قانونی، وجود داشته باشد، نسبت به اجرای حکم، اقدام خواهد شد که این شرایط، در تیتر بعدی، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.


با این احتساب و با در نظر گرفتن مقدمات پاراگراف های قبل، باید گفت، اجرای حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران ​بلامانع است و چنانچه دختر باکره مشمول مسئولیت کیفری، جرمی مرتکب شود که مجازات آن اعدام باشد و قاضی، شرایط مسئولیت کیفری و ارکان و عناصر ارتکاب جرم منجر به اعدام، همچنین، شرایط اجرای حکم را کشف کند و این امور برای قاضی رسیدگی کننده به پرونده، محرز گردند، دختر باکره، اعدام خواهد شد.

منبع: farshadqasemi.com

+ نوشته شده در  چهارشنبه 11 بهمن 1402ساعت 15:41  توسط یاسین  برچسب ها: